Ugrás a fő tartalomra

H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület


Projektek


KEHOP-5.2.10-16

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, 234,66 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Támogató a Környezeti és Energia Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztése” tárgyú pályázati felhívást tett közzé, melyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum KEHOP-5.2.10-16-2016-00110 azonosító számmal nyerte el a támogatást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményei jelentős fenntartási költségekkel üzemeltek, a kiadások nagy hányadát tette ki a meglehetősen magas áramfogyasztás és fűtés költség, melynek csökkentése volt jelen pályázat célja. A beruházás keretében az energiatermelést biztosító napelemek a Centrum két intézményének: a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmények kollégiumi épületén kerültek elhelyezésre, annak érdekében, hogy az Intézmény villamos energiafogyasztásának nagy része a 2018-as év tavaszától már megújuló energián alapuljon.

A projekt keretében a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületének tetőszerkezetén egy összesen 27 kVA teljesítményű áramtermelő napelemes rendszer került elhelyezésre, továbbá 1058 m2 külső hőszigetelés és 92 db nyílászáró cseréje valósult meg.

A Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületének tetőszerkezetén egy összesen 10 kVA teljesítményű áramtermelő napelemes rendszer került elhelyezésre, ezen felül 3091 m2 külső hőszigetelés és 193 db nyílászáró cseréje valósult meg.

Az elnyert támogatás a beruházás pénzügyi fedezetének 100 százalékát biztosította.

A beruházásnak köszönhetően a napelemek által termelt energiát az épületek meglévő villamos hálózatán keresztül az épületek fogyasztói használják majd fel, a hőszigetelés és a nyílászárók cseréjének eredményeként pedig az intézmények energiafogyasztás-költségei jelentős mértékben csökkenni fognak, ezáltal folyamatos, tartósan átcsoportosítható megtakarítást eredményezve. Mindezeken felül, az elnyert európai uniós támogatás nemcsak az épület energiafogyasztás költségeinek csökkenését segíti elő, hanem annak környezetbarát működését is. A fejlesztés ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel az energia megtermelése során a környezetterhelés jelentős mértékben csökken.KIMIKK
Innovatív Képzéstámogató KözpontKEHOP-5.2.2-16-2016-00065Kulturális és Innovációs MinisztériumNemzeti Szakképzési és Felnőttképzési HivatalRRF-2.2.2-23-2023-00006 - Székesfehérvári Szakképzési Centrum komplex fejlesztése

  • SZC logo fehér
  • Székesfehérvári Szakképzési Centrum

   H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület

  • Telefon:

   E-mail: titkarsag@szfszc.hu

   OM azonosító: 203053


  2024Székesfehérvári Szakképzési Centrum