Ugrás a fő tartalomra

H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület


Orientációs év


Az általános iskola elvégzését követően, az ágazati alapoktatás megkezdése előtt a szakképző iskolában lehetőség van Orientációs évfolyam elvégzésére. Ez azoknak javasolt, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban, vagy el szeretnék sajátítani a szükséges alapkészségeket, kulcskompetenciákat, amelyek megkönnyítik a szakképző iskola vagy a technikum elvégzését. Az oktatás nem hagyományos tantárgyi keretek között zajlik, a fókusz a projektszemléleten van. Az Orientációs évfolyam oktatói mentorként kísérik végig a diákokat. Az egy év alatt rálátást szerezhetnek a szakmák széles skálájára, így a megfelelő önismerettel kiegészülve megalapozott döntés születhet a szakmaválasztásnál.

Az orientációs évfolyamon tanulók havonta 8000 forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

Az alábbi intézmenyeink indítanak orientációs évfolyamot:

Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (igazgató: Némethné Erki Tímea))Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (igazgató: Némethné Erki Tímea))

Várunk a Váciba! Iskolánk a gépészeti és közlekedési szakmák oktatásában a munkaerőpiac igényeihez igazodva valósítja meg képzési feladatát. Intézményünk sokszínűségét az oktatott szakmák bizonyítják. Az 1700 m2 alapterületű tanműhely 14 oktatóterme a legkorszerűbb technikai eszközökkel rendelkezik. A CNC kabinetben több eszterga- és marógép, valamint a programozást segítő számítógépes szoftver található. Anyagvizsgáló labor, mérőterem, fényező, hegesztő műhely is helyet kapott a tanműhelyi épületszárnyban. Az autószerelő műhelyekben korszerű oktató- és diagnosztikai berendezések, eszközök biztosítják a tanulók gyakorlati képzését.

Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (igazgató: Vendég Szabolcs)Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (igazgató: Vendég Szabolcs)

Az iskola vállalja a jövőt. A hagyományokra építve, a tapasztalatokat levonva és hasznosítva végezzük iskolánkban a mindennapi nevelő-oktató munkát. Valljuk, hogy a munkaerőpiacon, akkor tudnak jól elhelyezkedni a nálunk végző diákok, ha korszerű ismereteket kapnak.

 • Telefon

  +3622407023

 • Weboldal

 • Cím

  8060 Mór, Dózsa Gy. u. 2Innovatív Képzéstámogató KözpontKEHOP-5.2.2-16-2016-00065Kulturális és Innovációs MinisztériumNemzeti Szakképzési és Felnőttképzési HivatalRRF-2.2.2-23-2023-00006 - Székesfehérvári Szakképzési Centrum komplex fejlesztése

  • SZC logo fehér
  • Székesfehérvári Szakképzési Centrum

   H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület

  • Telefon:

   E-mail: titkarsag@szfszc.hu

   OM azonosító: 203053


  2024Székesfehérvári Szakképzési Centrum