Székesfehérvári Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Hírek


2021. szept. 29.


SZC

  • duális partnerek

Fogadj örökbe egy tantermet! -Elkészült a Strabag terem a Jákyban

Átadták a diákoknak azt a termet, amelyet a „Fogadj örökbe egy tantermet!” program keretében újított fel a STRABAG Magyarország a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikumban. A nyolcmillió forintos fejlesztésnek köszönhetően a magasépítő technikusok szép és inspiráló környezetben folytathatják tanulmányaikat.

Fogadj örökbe egy tantermet! -Elkészült a Strabag terem a Jákyban

A Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum hagyományteremtő szándékkal indította el a „Fogadj örökbe egy termet” projektet, bízva abban, hogy az általuk oktatott szakmákhoz kapcsolódó vállalatokkal szorosabb, közvetlenebb kapcsolatot építhetnek ki. A szaktantermek felújítása fontos állomása a cégekkel való szakmai együttműködésüknek. A duális képzés bevezetésével a tanulók gyakorlati helyeként, majd későbbi munkahelyeként is számítanak rájuk.

Az iskola jelene és jövője számára is kiemelten fontos a szoros és jó kapcsolat az építőipari cégekkel, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Oroszné Stefánkó Éva igazgató. A STRABAG terem átadása az ipar és az oktatás élő kapcsolatát is mutatja. Erre azért van szükség, mert az iskolának – ahhoz, hogy a lehető legmodernebb képzést tudja nyújtani –, tudnia kell, milyen elvárásoknak kell megfelelniük az itt végzetteknek az iparban. A cél közös: diákjaink naprakész, használható tudással rendelkezzenek.

Mészáros Attila alpolgármester arról szólt, hogy a Székesfehérvári Szakképzési Centrum az elmúlt időszakban a Szakképzés 4.0 programmal folyamatosan szélesíti a gyakorlatorientált képzést intézményeiben, és ehhez kiváló partnerek a város gazdaságának szereplői. Székesfehérvár büszke arra, hogy országosan is egyedülálló minőségben és mennyiségben választhatnak a diákok a duális képzések palettájáról mind a felsőoktatásban, mind a szakképzési centrum intézményeiben. Az alpolgármester arra biztatta a diákokat, éljenek a duális képzés nyújtotta lehetőségekkel, tanuljanak, szerezzenek tapasztalatot, és ha lehet, mindezt hasznosítsák a munka világában itt, Székesfehérváron.

A STRABAG Magyarország Kft. "fogadta örökbe" a 85., most már STRABAG névre keresztelt termet. A nyolcmillió forintos fejlesztés során megújultak a burkolatok, a teljes fűtési rendszer, kicserélték az ablakokat és ajtókat, valamint egy „okos” TV is segíti az oktatást. A termet hivatalosan Etl Imre, a STRABAG-MML Kft. divizióvezetője adta át a cég nevében. Mint mondta, Budapest és Győr után a székesfehérvári intézmény a harmadik, ahol ilyen nagyszabású fejlesztés valósult meg. Kiemelt célnak nevezte, hogy egy olyan jövőképet adjanak a ma diákjainak, amely egy modern, XXI. századi építőipart mutat.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/megujult-tanterem-a-jaky-technikumban

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A duális képzés előnyei

A duális képzés előnyei

Amint azt Oroszné Stefánkó Éva, a Jáky József Technikum igazgatója kifejtette, a technikumok életében, így az általa vezetett intézmény oktatási rendszerében is, a duális képzés bevezetése jelenti, illetve jelentette a legnagyobb változást az elmúlt időszakban.

2021. szept. 29.


SZC

Útépítő szaktantermet avattak a Jáky József Technikumban

Útépítő szaktantermet avattak a Jáky József Technikumban

Egy felújított tanterem hivatalos átadójával kezdődött a hét a fehérvári Jáky József Technikumban. A félmillió forintos beruházást a SWIETELSKY Magyarország Kft. támogatta. Innentől kezdve a cég nevét viseli az intézmény 48-as, útépítő szaktanterme.

2021. szept. 22.


SZC

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

A Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanulói tortákkal és süteményekkel lepték meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit

2021. jún. 17.


SZC