Ugrás a fő tartalomra

H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület


Hírek


2021. szept. 29.
SZC
  • duális partnerek
  • tájékoztatók

A duális képzés előnyei

Amint azt Oroszné Stefánkó Éva, a Jáky József Technikum igazgatója kifejtette, a technikumok életében, így az általa vezetett intézmény oktatási rendszerében is, a duális képzés bevezetése jelenti, illetve jelentette a legnagyobb változást az elmúlt időszakban.

A duális képzés előnyei

– A képzés kétéves alapozó oktatással kezdődik, a 9–10. évfolyamon az iskolában tanulnak a diákok, és ösztöndíjban részesülnek – fogalmazott a pedagógus; igaz ez a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Technikum útépítő, vasútépítő és -fenntartó technikus képzésére is, amely az építőipari ágazat szakjai között szerepel. – Ezt a szakaszt ágazati alapvizsgával zárják. Az ágazaton belül ezután kell szakmát választaniuk a diákoknak, a 11–13. év- folyamon a szakmai vizsgára való felkészítés párhu- zamosan folyik majd az iskolában és a vállalatoknál – mondta. 

Az oktatásba beszálló vállalatokat éppen a képzésben meglévő kettősség miatt nevezik duális partnereknek.

– Az ágazati vizsga után a duális partnerek választják ki azokat a tanulókat, akik náluk szerezhetnek gyakorlatot, versenyképes tudást. A duá­lis képzőhelyként működő vállalatok ebben a szakaszban munkaszerződést kötnek a diá­kokkal – tudtuk meg a pedagógustól. – A képzésben részt vevő vállalatoknak is megéri a technikumba járó diá­kok foglalkoztatása, mert az általuk alkalmazott technológiákat ismerő, az ő vállalati kultúrájukat elsajátító munkaerőt nevelhetnek ki, akik már a képzés közben is részt vesznek a termelési tevékenységben – fogalmazott. – Ezzel enyhíthető a munkaerőhiány is, a duális partnerek jelentős adókedvezményben is részesülnek – magyarázta el az iskola vezetője a duális képzés előnyeit.

Forrás: https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/a-dualis-kepzes-elonyei-5299586/

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Útépítő szaktantermet avattak a Jáky József Technikumban

Útépítő szaktantermet avattak a Jáky József Technikumban

Egy felújított tanterem hivatalos átadójával kezdődött a hét a fehérvári Jáky József Technikumban. A félmillió forintos beruházást a SWIETELSKY Magyarország Kft. támogatta. Innentől kezdve a cég nevét viseli az intézmény 48-as, útépítő szaktanterme.

2021. szept. 22.
SZC
Duális roadshow a Széchenyiben-képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

Duális roadshow a Széchenyiben-képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

2021. szept. 19.
SZC
Nagyobb szabadságot kapnak a tanulók – Interjú Szépné Holczer Piroskával

Nagyobb szabadságot kapnak a tanulók – Interjú Szépné Holczer Piroskával

Majer Tamás, a Fejér Megyei Hírlap újságírója készített interjút a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatójával.

2021. szept. 1.
SZC


KIMIKK
Innovatív Képzéstámogató KözpontKEHOP-5.2.2-16-2016-00065Kulturális és Innovációs MinisztériumNemzeti Szakképzési és Felnőttképzési HivatalRRF-2.2.2-23-2023-00006 - Székesfehérvári Szakképzési Centrum komplex fejlesztése

    • SZC logo fehér
    • Székesfehérvári Szakképzési Centrum

      H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület

    • Telefon:

      E-mail: titkarsag@szfszc.hu

      OM azonosító: 203053


    2024Székesfehérvári Szakképzési Centrum