Ugrás a fő tartalomra

H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület


Projektek


EFOP-3.2.14-17 Nyelvtanulással a boldogulásért

Magyarország Kormánya 2017-ben felhívást tett közzé a felsőoktatási intézmények és középiskolák részére a középfokú érettségihez jutás elősegítése érdekében. A Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az oktatás-nevelés eredményességének javítását.

A Pannon Egyetem azon nyertes pályázók között szerepel, akik elnyerhették a lehetőséget a felsőoktatási intézmények együttműködésével az oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának fejlesztésére, valamint emelt szintű idegen nyelvi oktatás megerősítése. A „Nyelvtanulással a boldogulásért” hároméves oktatási program fő célja az emelt szintű angol és német érettségi vizsgára való felkészítés, tehát az általános nyelvtudásszint emelése mellett a középiskolások felsőoktatás felé vezetése.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum 2018. áprilisában írta alá azt a megállapodást, melyben öt tagintézményének részvételével csatlakozik a Pannon Egyetem nyertes pályázatához és annak megvalósításában együttműködő partnerként vesz részt a projektben.

A Centrum iskoláiban a 2018/2019 tanév első félévében hét 120 órás nyelvi kurzus valósult meg angol és német nyelvből. A második félév már 11 kurzussal indult. A tanfolyamokat 9 mentortanár segíti munkájával. Az élményközpontú foglalkozásokat részben tanárjelölt hallgatók vezetik, részben pedig olyan doktoranduszok, akik nem magyar anyanyelvűek. A tanulóknak így lehetőségük nyílik egy olyan helyzetben történő tanulásra, ahol kizárólag a célnyelv használatára szorítkozhatnak a kommunikációban.

A projekt 2020. év végéig tart, tizenkét hetes nyelvtanfolyamokkal, háromnapos intenzív kurzusokkal és bentlakásos nyári táborral öt dunántúli megyében található partner-középiskolák bevonásával.

A projektről bővebben:

https://www.palyazat.gov.hu/efop-3214-17-nyelvtanulssal-a-boldogulsrt-1KIMIKK
Innovatív Képzéstámogató KözpontKEHOP-5.2.2-16-2016-00065Kulturális és Innovációs MinisztériumNemzeti Szakképzési és Felnőttképzési HivatalRRF-2.2.2-23-2023-00006 - Székesfehérvári Szakképzési Centrum komplex fejlesztése

  • SZC logo fehér
  • Székesfehérvári Szakképzési Centrum

   H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület

  • Telefon:

   E-mail: titkarsag@szfszc.hu

   OM azonosító: 203053


  2024Székesfehérvári Szakképzési Centrum