Székesfehérvári Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Hírek


2021. nov. 11.


SZC

  • büszkeségeink
  • események

Movember futással hívták fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára a fiatalok

Szerdán délelőtt mintegy kétszáz fiatal állt rajthoz a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikumban, hogy a Movember mozgalomhoz csatlakozva futással hívják fel a figyelmet a férfiak egészségmegőrzésére.

Movember futással hívták fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára a fiatalok

A Movember elnevezés egy világszerte megrendezésre kerülő kampányt jelent. Célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzés, valamint a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére. Az angol moustache (bajusz) és november szavak keresztezéséből alakult ki.

November a férfiak egészséghónapja és szeretnénk felhívni a férfiak figyelmét is, hogy a saját egészségük érdekében a rendszeres szűrővizsgálatokat tartsák fontosnak, hiszen sok betegség időben felismerve kezelhető - mondta Mészáros Attila alpolgármester, majd elrajtoltatta a fiatalok futását.

Még Bicskéről, Mórról és Gárdonyból is érkeztek fiatalok a szerda délelőtti Movember futásra - mondta Szomor Andrea a Bugát igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettese. "Nagy felelősségünk van nekünk tanároknak, hogy a movember mozgalom céljai mennyire képezik majd részét a fiatalok mindennapjaiban."

A futás öröme mellett szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét a rendszeres rákszűrés fontosságára, hiszen általában a férfiak ritkábban járnak orvoshoz és szűrővizsgálatokra. A Movember mozgalom olyan betegségeket igyekszik a figyelem középpontjába állítani, melyek gyakoriak a férfiak körében, azonban a rendszeres szűrővizsgálatokkal még időben felismerhetők és kezelhetők. Ilyen betegség többek között a prosztata rák és a hererák is.

Szöveg: Bácskai Gergely

Forrás: Székesfehérvár Városportál - Movember - futással hívták fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára a fiatalok (szekesfehervar.hu)

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Árpádos sikerek a Megyei Ügyességi Atlétika Csapatbajnokságon

Árpádos sikerek a Megyei Ügyességi Atlétika Csapatbajnokságon

A Megyei Ügyességi Atlétika Csapatbajnokságon minden versenyszámban indított csapatot az Árpád Technikum. A Bregyó közi Sportcentrumban megrendezett versenyek során a sportedző tanulókból álló csapatokból köszönhetően számos dobogós helyezést szereztek.

2021. szept. 30.


SZC

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

A Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanulói tortákkal és süteményekkel lepték meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit

2021. jún. 17.


SZC

Pedagógusnapi köszöntő

Pedagógusnapi köszöntő

Szépné Holczer Piroska főigazgató asszony pedagógusnapi köszöntője.

2021. jún. 6.


SZC