HONVÉDELEMBŐL JELES

2020. október 15-én megrendezésre került a Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett Országos Haditorna Verseny megyei döntője. A csapatversenynek a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ adott otthont. A Vörösmarty Technikum két csapattal nevezett, melyek közül az egyik harmadik helyezést ért el összesítettben a másik csapat a legjobb katonai totó-eredménnyel büszkélkedhet.

A Vörösmarty Technikum részeredményei a különböző versenyszámokban:

TÁJFUTÁS – 2. helyezés

KÉZIGRÁNÁT (KGR) HAJÍTÁS CÉLBA – 2. helyezés

LÉGPUSKA LÖVÉSZET – 2. helyezés

HONVÉDELMI TOTÓ – 1. és 2. helyezés

 

A Jáky József Technikum is indult az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén. Az iskolát tíz lelkes fiatal képviselte a versenyen. A Jáky 1. csapata az előkelő V. helyen végzett. Különösen a gyorsaságot igénylő számokban jeleskedtek, mint a fegyveres váltófutás, a kézigránátdobás, valamint az akadálypálya. A csapat tagjai: Balla Máté, Farkas Gergő, Spindler Martin és Vörös Marcell (9. D osztály).

Antal Kristóf (12. C) kiváló lövészteljesítménnyel járult hozzá csapata sikeréhez.

A Jáky Warriors újonc csapata: Mák Bence 9. D, Farkas Ibolya Szimonetta, Boros Ábel, Németh Zsolt (9. NY) összeállításban Kohl Flórián (9. D) csapatkísérővel a 10. helyen végzett. A Mátrix-futásban elsők lettek, nemcsak hibátlanul, hanem a legjobb idővel is oldották meg a feladatokat.

 

   

 

A sok-sok évnyi hagyománynak megfelelően az Árpád Technikum idén is részt vett a versenyen.

Csapataik évek óta eredményesen szerepeltek a megmérettetésen, és most is dobogós helyet biztosítottak maguknak: az összesített végeredményben a második helyet szerezték meg.

Külön öröm, hogy az Árpád Technikumban zajló Honvéd-Kadét képzés révén ebben az évben már évfolyamonként egy-egy kadét csapatot is tudtak indítani. Számukra a részvétel a versenyen nem csak önszorgalom, hanem a Honvédelmi Sportszövetség több fordulós belső, ágazati versenyének egyik állomása a Járőrverseny után, és az Airsoft szituációs lövészverseny előtt!

A második helyen végzett csapat tagjai:

Bednár Róbert, Kovári Róbert, Magyar Gergely, Viniczai Valentin, Viczián Dániel

 

A Titkok Háza “KÖRNYEZET-M” rajz és fotópályázaton a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma s Szakközépiskolája közel 60 pályaművel nevezett.

Az alábbi eredmények születtek:

Simon Dzsenifer különdíjas –  5000 forintos Media Markt utalvány

Barna Barbara 3. helyezett –  5000 forintos Media Markt utalvány

Rauh Zsófia 2. helyezett –  5000 forintos Media Markt utalvány

Bihari Júlia 1. helyezett – 10000 forintos Media Markt utalvány

Az oklevelek átadására 2020.06.10 15 órától a Titkok Háza (Szfvár Rákóczi u. 25) előtt kerül sor.

Bihari Júlia 10.D 1. helyezett

 

Rauh Zsófia 9.D 2. helyezett

 

Barna Barbara 9.A 3. helyezett

 

   Simon Dzsenifer 9.D különdíjas

 

 

 


 

A Székesfehérvári Hunyadi Mátyás Szakgimnázium tanulói november 12-én részt vettek a MATASZ Fejér megyei szervezete és a Szondi SE lövészversenyén.

Az iskola leány csapata Boncz Boglárka, Farkas Dóra, Fűzér Rebeka, Rácz Nóra összeállításban a nagyszerű második helyet szerezte meg.

Farkas Dóra a lányok között a második legeredményesebb lövész lett.

Fiú csapatuk Boda Zoltán, Heinrich Ádám, Nagy Radamesz, Plózer Tézeusz összeállításban, nagyon szoros versenyben a negyedik helyen végzett.

Heinrich Ádám a fiúk között a második legeredményesebb lövész lett.

Az eredményekhez gratulálunk!

Október 9-én a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája lelkes sportoló diákjai a városi focibajnokságon  4. helyezést értek el.

Október 10-én, az Országos Haditorna Verseny Megyei Döntőjén 3. helyzett lett a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata. A tanulók különdíjban részesültek a váltófutásban elért eredményükért.

Október 12-én, szombaton este 18 órától rendezték meg a XI. “Csillagok nyomában” elnevezésű éjszakai túrát, ahol a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját a 12.F osztály képviselte és SIKERESEN teljesítette az 5 km-es távot. Útközben 6 állomáson szereztek értékes információkat, látcsővel, távcsővel, tájolóval vizsgálódtak. Minden feladatot HIBÁTLANUL oldott meg a lelkes csapat.

A teljesítményekhez gratulálunk!