2020/2021. tanévben tagintézményeinkben indítani kívánt képzési típusok:

Technikum (5 év)

Az alapszakmákat csak iskolarendszerben lesz lehetőség elsajátítani, melyek széles körű alaptudást biztosítanak. A technikum öt éves képzés, melyet elvégezve a tanulók érettségit és technikusi szintű szakképesítést kapnak. A 2020/2021-es tanévre választható szakmáinkat itt találja!

Szakképző iskola (3 év)

A szakképző iskola 3 éves képzés, melyben alapszakma elsajátítására van lehetősége a tanulónak. Ez a képzési forma a szakképesítés megszerzésével zárul.

Felnőttoktatás (1-2 év)

Alapszakmák elsajátítására továbbra is a második szakma elsajátításáig lesz lehetőségük a felnőtteknek ingyenesen, ez a képzési forma továbbra is megmarad.

Felnőttképzés (változó időtartamú)

Felnőttképzés keretében a rugalmasabb kereteket biztosító, rövidebb idejű, speciális szaktudást nyújtó szakmai képesítéseket lehet oktatni. A felnőttképzések, specializációk azonban nem lesznek korlátozva, hiszen a gazdaság, illetve a munkaerőpiac igényeinek megfelelően az dinamikusan változhat, hogy mikor milyen képzések indítására van szükség.

A szakmatanulás fontos a közös jövőnkre nézve! Hogy miért is? Nézze meg a Német kézműveskamara 1-2 perces rövid “reklámfilmjét”: 

,,Milyen lenne az élet szakmunkások nélkül? “

 

Jelenlegi képzési típusok (2019/2020. tanév):

Szakközépiskola

Szakgimnázium

Felnőttoktatás

Felnőttképzés