Mentés? Mentés, naná. Diplomamentés!

Meglesz végre a diplomád, ha belevágsz az új Diplomamentő programba!

Indul a pályázatok leadása, ne maradj le semmiről!

Szintfelmérő kötelező

Segítünk a pályázásban! Nyílt Napokat tartunk a szintfelmérésre, tanácsadásra, tanfolyami kínálatunk bemutatására. Katt a Nyílt Napra a regisztrációért! Ez most a legfontosabb lépés!

Írásban és szóban is megmérünk, hogy a legmegfelelőbb szintű tanfolyamot tudjuk Neked kínálni.

Tudjuk, hogy akár évek óta nem tudod átvenni a diplomád, pedig mindenen túl vagy rég, az abszolutóriumra vagy az államvizsgára is alig emlékszel már. Tudjuk, a munka, a család és minden más könnyen elsodor bárkit, ami megnehezíti az elmaradt nyelvvizsga pótlását. 
Ugye az a típus vagy, aki nem adja fel – ne is!!! -, különösen, ha jön egy olyan lehetőség, mint a Diplomamentő II. program.

Mi is az a B1 szint? Miért kell?

A kiindulópont a B1 szint, ami egyrészt megegyezik a középszintű érettségi vizsgán elvárt nyelvtudással, másrészt az alapfokú nyelvvizsga szintjével. A “B1-szint” fogalom mindenhol szembe fog jönni veled az elkövetkező hónapokban. Azért, mert a Diplomamentő programot úgy találták ki, hogy a B1 szintet meg kell ütnöd ahhoz, hogy egyáltalán bekerülj a programba!

 

Amikor azt mondjuk, hogy B1 szinten vagy, akkor:

 • megértesz – olvasva vagy hallgatva – ismerős témákban felvetett érveket, gondolatokat, elsősorban munkahelyi és iskolai helyzetekben,
 • hatékonyan kezelsz utazások során természetesen előforduló kommunikációs helyzeteket (pl. üzletekben, intézményekben, konfliktusos szituációkban stb.),
 • összefüggő szövegeket produkálsz írásban vagy szó
 • ban személyes és munkahelyi témákban,
 • el tudod mesélni, le tudod írni saját élményeidet, reményeidet, terveidet, megélt eseményeket írásban vagy szóban,
 • meg tudsz fogalmazni rövid érveket, magyarázatokat véleményed és terveid megindoklására.

A végcél egyértelmű: a B2-es vizsga. 

Összeszedtük a legfontosabb infókat a  diplomamentő programról.

Milyen nyelvtanfolyamokra lehet jelentkezni?

Angol és német tanfolyamokat indítunk szeptember közepétől, illetve meglévő tanfolyamokba is van lehetőséged becsatlakozni. A lényeg, hogy ezek a képzések  B2-es nyelvvizsga szintre készítsenek fel, de C1-es vizsgára is lehet készülni. A program a szakmai nyelvvizsga megszerzését is támogatja, több egyetemi-főiskolai szakon ugyanis ez a diplomaszerzés feltétele.

Kik jelentkezhetnek a programra?

A nyelvvizsga hiánya miatt diplomával még nem rendelkező, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem állók.

Csak csoportos órákat támogat az állam?

A korábban végzett igényfelmérés alapján a programban támogatható képzési forma a csoportos mellett a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is – olvasható az OFA oldalán.

Mikor indulnak a képzések és mennyibe kerül?

Tanfolyamaink 2018. szeptember közepétől indulnak és 2019. december 31-ig kell befejeződniük. A tanfolyamok tervezett indulási időpontját a Nyílt Napokon már közöljük, de legkésőbb szeptember közepéig véglegesítjük. Hozzád, hozzátok szeretnénk igazítani a képzési időpontokat.  

Ha jogosult vagy a programban való részvételre, 100%-os képzési támogatást kapsz, melynek mértéke maximum 300.000 forint/fő. A Te konkrét képzésed árát is kiszámoljuk és személyesen tájékoztatunk erről. Pályázatodnak tartalmaznia kell árajánlatunkat is.

Mikor lesznek előreláthatólag a nyelvtanfolyamok?

Mivel nagy valószínűség szerint dolgozó ember vagy, ezért több féle alternatívát kínálunk, melyeket a munkaidődhöz igazíthatsz. Lesznek tanfolyamok heti 1*4 órában munka után, hétvégén, illetve ritka, de intenzív tréning napok formájában (heti 2 vagy 3 egész napos elfoglaltsággal).

Mi történik, ha mégsem sikerül a nyelvvizsga?

Legkésőbb 2020. március 31-ig be kell mutatni a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt és az az alapján kiadott diplomát. Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni.

Hosszú és bonyolult a jelentkezés? Segítünk lerövidíteni! 

1333 fő, ennyi hallgatónak lesz idén lehetősége állami támogatással megszerezni a diplomáját. A résztvevők pályázatait beérkezési sorrendben fogadják el, így a gyorsaság számít, de nincs helye kétségbeesésnek.

Már nincs sok időd, teendőd viszont van bőven, hiszen a pályázatokat szeptember 3-án hétfő délután 2-től lehet beadni. Ne aggódj, lépésről-lépésre összeszedtük, mit kell tenned. Nos, akkor kezdjük is el a „diplomamentést”.

Irány az egyetem. 

Ellenőrizd a záróvizsga igazolásodon szerepel-e, hogy diplomádat a nyelvvizsga bemutatása után veheted át. Ellenőrizd, hogy pontosan milyen megkötés szerepel a nyelvvizsga szintjére és típusára. Ha kell, közvetlenül a Tanulmányi Osztálytól szerezd be a fenti papírt, erre szükséged lesz (meg egy csomó másra is).

Regisztráció. 

A jó hír, hogy ezt bármikor megteheted, de semmiképp ne halaszd hétfőig! Azonnal regisztrálok »»» ITT.

Ami nélkül nem kezdheted el a regisztrációt, az a bankszámlaszámod, mindenképp készítsd oda, mielőtt nekilátsz.

Okmányok, iratok feltöltése. 

Iratok, amiket fel kell töltened, és amikre szükséged lesz a véglegesítéshez:

 • személyi igazolvány/útlevél,
 • lakcímkártya,
 • adókártya,
 • igazolás záróvizsgáról,
 • amennyiben már rendelkezel írásbeli vagy szóbeli típusú nyelvvizsgával, akkor a bizonyítvány.

Ezeket le kell másolnod és a másolatra kék tollal ráírnod: „Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a másolat az eredetivel mindenben megegyező.”

Mivel a pályázatot majd elektronikusan kell benyújtanod, ezért az így aláírt másolatokat be is kell szkennelned (mobillal is fotózhatod, de vigyázz a képek méretére).

Minden kéznél van? Irány az OFA Forrástára és a feltöltés.

Válaszd a Szakképzési Centrumot, irány a szintfelmérés!

Miután a pályázati anyagokat már letöltötted »»» innen, Neked most csak az Egyéni adatlap nevű Word doksira lesz szükséged. Ne zavarjon, ha nem érted mi van az oldal tetején és ugord át az 1. pont alatti sok mindent is. Neked csak a „2. A jelentkező adatai” részben kell kitöltened az adataidat és az egyetemi infókat. A többit bízd ránk, segítünk.

Garantáltan megkapsz minden segítséget tőlünk a jelentkezéshez

 • a Diplomamentő programhoz, az Euroexam támogatásával speciálisan összeállított tananyagot biztosítunk neked.
 • ingyenes próbavizsgákat építünk be tanfolyamodba,
 • ha szükséged lesz rá, a vizsga előtt külön extra on-line felkészítésben részesítünk.

Válaszd ki a Székesfehérvári Szakképzési Centrumot a listáról, nyomtasd ki az adatlapot és irány a suli, a szintfelmérő. Mindenben segítségedre leszünk. Az ingyenes szintfelmérő után ki tudod választani a megfelelő időbeosztású tanfolyamot, mi pedig kitöltjük számodra az „Adatlap” millió többi rubrikáját, hogy Neked már csak aláírni kelljen.

Még ennél is kevesebb adminisztrációt kell elvégezned, ha eljössz a Nyílt napok egyikére. Jelentkezz ITT! és válaszd ki a megfelelő időpontot!

Add be a pályázatot az elsők közt! (Szept.3.)

Korábban már regisztráltál a FORRÁSTÁR oldalon, sőt az összes kért doksi másolatát is feltöltötted már, ahogyan az általunk (OFA-nyelven képző intézmény) kitöltött, aláírt „Egyéni adatlapot” is. Bingó!

Szeptember 3-án, hétfőre tehát már mindennel készen állsz, így amikor 14:00-kor megnyílik a pályázati felület, csak pár gombnyomás és aztán várod az értesítést, hogy sikerült!

Csekkold folyamatosan frissülő Facebook oldalunkat is!

TITKOS INFORMÁCIÓK CSAK NEKED, SIKERES NYELVVIZSGÁDÉRT!

Feltétlen iratkozz fel hírlevelünkre, mert személyre szabottan küldünk fontos információkat Neked a pályázással és tanfolyam indulással kapcsolatban! 

Sok szeretettel látunk angol és német Diplomamentő Nyelvtanfolyamainkon!

Bácskai Zsuzsa                                   Bíró Éva

felnőttképzési csoportvezető               vezető nyelvtanár

+36 70 659 4186                                  +36 70 198 0230

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLY SZÁMA: E-001389/2015