Indul, indul… indul a DIPLOMAMENTÉS!

Lezajlottak a felvételik. Írásban és szóban is megmértünk, hogy a legmegfelelőbb szintű tanfolyamot tudjuk Neked kínálni.

Tudjuk, hogy akár évek óta nem tudod átvenni a diplomád, és ez mennyire frusztráló lehet. Tudjuk, hogy a munka, a család és minden más könnyen elsodor bárkit, ami megnehezíti az elmaradt nyelvvizsga pótlását. 
De Te nem az a típus vagy, aki feladja, ugye??!! Ne is!!! Különösen, ha jön egy olyan lehetőség, mint a Diplomamentő II. program.

Mi volt az előfeltétel?

A B1 szint, ami egyrészt megegyezik a középszintű érettségi vizsgán elvárt nyelvtudással, másrészt az alapfokú nyelvvizsga szintjével. A Diplomamentő programot úgy találták ki, hogy a B1 szintet meg kell ütnöd ahhoz, hogy egyáltalán bekerülj a programba! Tudod, ezt elmondtuk a felvételik alkalmával is.

Csak hogy tudd, mit jelent B1 szinten lenni:

 • megértesz – olvasva vagy hallgatva – ismerős témákban felvetett érveket, gondolatokat, elsősorban munkahelyi és iskolai helyzetekben,
 • hatékonyan kezelsz utazások során természetesen előforduló kommunikációs helyzeteket (pl. üzletekben, intézményekben, konfliktusos szituációkban stb.),
 • összefüggő szövegeket produkálsz írásban vagy szó
 • ban személyes és munkahelyi témákban,
 • el tudod mesélni, le tudod írni saját élményeidet, reményeidet, terveidet, megélt eseményeket írásban vagy szóban,
 • meg tudsz fogalmazni rövid érveket, magyarázatokat véleményed és terveid megindoklására.

A végcél egyértelmű: a B2-es vizsga. 

Legfrissebb információink a Diplomamentő programról
 • Hogy áll a pályáztatás? Mire lehet számítani?

Friss értesüléseink szerint a pályázatok túlnyomó részét hiánypótolni kell. Ugye tudod, hogy max. 2 alkalommal lehet hiánypótolni? Ha elutasítanak, ugrott a támogatás… Nyomatékosan kérünk, ne állj neki egyedül, segítünk kijavítani, amit ki kell és együtt feltöltjük Veled a kimaradt információkat, melyeket kér Tőled az OFA.

 • Milyen nyelvtanfolyamok indulnak?

Angol nyelvtanfolyamokat indítunk, de meglévő tanfolyamokba is van lehetőséged becsatlakozni. A lényeg, hogy ezek a képzések  B2-es nyelvvizsga szintre készítenek fel, de C1-es vizsgára is lehet készülni. A program a szakmai nyelvvizsga megszerzését is támogatja, több egyetemi-főiskolai szakon ugyanis ez a diplomaszerzés feltétele.

 • Mikor indulnak a képzések és mennyibe kerül?

Tanfolyamaink 2018. októberétől indulnak és 2019. december 31-ig kell befejeződniük. Ha gyorsabban meg akarod szerezni a diplomádat, akkor intenzívebben kell tanulnod. Tanfolyami intenzitásról kérdezd Fodor Zsuzsi munkatársunkat! (Elérhetőség a lap alján.)

 

 • Mikor lesznek a nyelvtanfolyamok?

Figyelembe vettük azt, hogy dolgozó ember vagy, ezért olyan beosztást kínálunk, melyet a munkaidődhöz igazíthatsz.

Heti 1*4 vagy 2*4 órában munka után (16.30-19.45) + havi 2 intenzív tréning nap (8.00-16.00 vagy 9.00-17.00) formájában tartjuk a foglalkozásokat. Az intenzív napok időpontjait 2019.június végéig közöljük, így könnyen tervezheted Te is saját programjaidat. 

I. csoport –   Hétfő-Szerda 16.45-20.00 – Tanár: Bácskai Zsuzsa

II.csoport –   Kedd              16.30-19.45 – Tanár: Bácskai Zsuzsa

III. csoport – Kedd              16.30-19.45 – Tanár: Bíró Éva

IV. csoport – Kedd              16.30-19.45 – Tanár: Faragó Éva

 • Mi történik, ha mégsem sikerül a nyelvvizsga?

Erre ne is gondolj! Azt kell tudni azonban, hogy legkésőbb 2020. március 31-ig be kell mutatni a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt és az az alapján kiadott diplomát. Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni.

Csekkold folyamatosan frissülő Facebook oldalunkat is!

TITKOS INFORMÁCIÓK CSAK NEKED, SIKERES NYELVVIZSGÁDÉRT!

Feltétlen iratkozz fel hírlevelünkre, mert személyre szabottan küldünk fontos információkat Neked a tanfolyamokkal kapcsolatban, de számíthatsz tanulás-módszertannal és egyéb tanulást segítő témával kapcsolatos cikkekre is! 

Sok szeretettel látunk angol Diplomamentő Nyelvtanfolyamainkon!

Bácskai Zsuzsa                                   Bíró Éva

felnőttképzési csoportvezető               vezető nyelvtanár

+36 70 659 4186                                  +36 70 198 0230

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLY SZÁMA: E-001389/2015