Munka mellett tanulnál és kevés a szabad időd?

Az is lehet, hogy épp két állás között vagy, de hogy növeld az esélyeidet a munkaerőpiacon, képeznéd magad?

Üdvözöllek! Jó helyen jársz!

Van már ötleted, hogy mit szeretnél tanulni? Kinéztél egy konkrét tanfolyamot vagy csak tájékozódsz?

Engedd meg, hogy segítsek a döntéshozatalban!
Mielőtt tanfolyamot választasz magadnak, érdemes kicsit magadról elgondolkodni:
– Miért vagy most ott, ahol vagy?
– Mi érdekel valójában? Milyen tevékenységet végzel igazán lelkesen?
– Miért szoktak megdicsérni, elismerni? Gyerekkorodban mi volt az, amire azt mondták: „Nézd már, milyen ügyes ez a gyerek!”
– Miben vagy tehetséges?

Általában azok az erősségeink, amit igen szívesen csinálunk, bele tudunk feledkezni ebbe a tevékenységbe, megszűnik a tér és az idő és csak csináljuk. Örömmel. Mások pedig megdícsérnek, kifejezik nagyrabecsülésüket és még meg is csodálják, amit teszel, készítesz, stb. Egyszerűen észreveszik.
Az emberek nagy része manapság nem azzal foglalkozik, amiben egyébként jó lenne, ami jól állna neki és megelégedettséget váltana ki belőle.

A következő egy évben folyamatosan megújuló tanfolyami kínálatunkból válogathatsz kedvedre. Őszintén reméljük, találsz olyan képzést, ami megtetszik, akár egy ÚJ SZAKMÁT is tanulhatsz!
Hidd el, sose késő váltani, sose késő megújulni!

FONTOS INFORMÁCIÓK A FELNŐTTKÉPZÉSRŐL 

Úgy gondoltuk, nem árt tisztázni néhány fogalmat. Kérünk, FIGYELMESEN OLVASD EL az alábbi sorokat, mert egy jó adag kérdésedre már MOST VÁLASZT KAPSZ!

Mi a felnőttképzés?

A felnőttképzés azt jelenti, hogy iskolarendszeren kívül tanulsz.  Felnőttképzési szerződést kötsz a képző intézménnyel és jogviszonyodat is ez határozza meg.

Kinek való?

Ha gyorsabban szeretnél olyan bizonyítványhoz jutni, amivel jobban fizető álláshoz jutsz és ezért hajlandó vagy fizetni.

Ki vehet részt benne?

Párhuzamosan végezheted akár iskolarendszerű képzéssel együtt. Tehát, ha még tanulsz, mellette kitanulhatsz egy új szakmát, nyelvet, informatikát, stb.

Ha már nem vagy iskolaköteles, azaz betöltötted a 16. életévedet, akkor jöhetsz felnőttképzésre. Az alsó korhatár illetve, hogy minek kell megfelelni, azt az adott szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye határozza meg, felső korhatár nincs.

Jelentkezhetsz, mint magánszemély, de a szervezet vagy vállalat, ahol dolgozol, tevékenykedsz, ő is beirathat Téged egy képzésünkre. Ezt előre jelezned kell, de űrlapjainkon is szerepel ez az információ. Itt meg kell adnod vállalatod adatait és adószámát is.

Ki nem vehet részt benne?

Nincs kizáró ok, viszont kérünk, tájékozódj az adott képzés bemeneti feltételeiről!

Hogy lehet a munkaidőhöz illeszteni?

Mi itt a Szakképzési Centrumban igyekszünk olyan tanfolyami ütemtervet kínálni, hogy munkáddal össze tudd illeszteni a tanulást. Indítunk esti és szombati elfoglaltsággal járó tanfolyamokat is. Felmérjük igényeidet és hozzád igazítjuk a képzést.

Kell-e érte fizetni?

Igen. Ezeket a tanfolyamokat Neked kell megfinanszírozni. De ne feledd! Magadba invesztálni a leggyorsabban megtérülő vállalkozás 🙂 Ez csak a Tiéd, nem veheti el Tőled senki. Magabiztosabb leszel egy állásinterjún, növeli az önbecsülésedet és esélyeidet az állás megszerzésére.

Milyen kedvezmények vannak?

Hosszabb és drágább tanfolyamoknál részletfizetést biztosítunk.

FIGYELEM! A felnőttképzésben a tanulónak nem jár diákigazolvány, családi pótlék illetve árvaellátás sem. Amennyiben jelenleg álláskereső vagy és tanulói jogviszonnyal sem rendelkezel, úgy az egészségbiztosítási járulékot magad után Neked kell megfizetni.

Van-e valami hivatalos dokumentum, amit hozni kell, ki kell tölteni, stb.?

Elképzelhető, hogy kell a korábbi végzettségedet igazoló bizonyítványorvosi illetve pályaalkalmassági vizsgálat. Kérünk, tájékozódj a választott szakképesítés szakmai és vizsgakövetelmény leírásánál!

Felnőttképzési szerződést kell kötnöd. Ezt mi intézzük helyetted, de Neked el kell fogadnod annak tartalmát.

Lehet-e szakmát szerezni felnőttképzés keretében?

Igen.

Mit jelentenek az “A”, “B”, “C”, “D” képzési körök?

“A” – OKJ szerinti szakmai képzés

“B” – egy vállalat profiljához igazodó, engedélyezett egyéb szakmai képzés

“C” – engedélyezett nyelvi képzés

“D” – egyedi igények szerint engedélyhez nem kötött belső képzés

Amennyiben maradt olyan kérdés, melyre itt nem találtál választ, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot s munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre.

Bácskai Zsuzsa                               Fodor Zsuzsanna             Pál-Szabad Virág

Felnőttképzési csoportvezető     felnőttképzési munkatárs    felnőttképzési munkatárs

Tel.: +36 70 659 4186              +36 70 198 0151                       +36 70 1986 546  

E-mail: felnottkepzes@szfszc.hu 

AKTUÁLIS TANFOLYAMAINKÉRT KATT IDE!

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLY SZÁMA: E-001389/2015

 Beszámoló a 2016-os évben végzett felnőttképzésről