Zavartalanul kezdődött az online tanítás

Zavartalanul kezdődött az online tanítás

Hétfőn a Szakképzési Centrum intézményeiben tantestületi értekezletet tartottak, itt minden pedagógus megkapta a megfelelő informatikai hátteret, hogy minőségileg is maximálisan tudják ellátni az új feladatot. Megtörtént a tanulók on-line platformokra történő beléptetése és az elérhetőségek működésének kipróbálása is, így a szerdai online távoktatás zavartalanul kezdődhetett.
Az intézmények vezetői több asztali számítógépet és notebookot, internet eléréshez szükséges telefonkártyákat is kiosztott a középiskolás diákok számára, hogy még gördülékenyebben folyhasson a távoktatás. Kulcsár Szilvia a Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: vannak még tartalékkártyák, számítógépek, ha a szükség úgy hozza, azokat át tudják adni a diákoknak. Mind a 11 iskola kiválasztotta melyik platformon szeretne dolgozni, illetve a diákok és tanárok eszközei, mire adnak lehetőséget. Az online rendszert már két éve fejlesztik, néhány iskolában már elérhető. A főigazgató szerint az lesz a cél, hogy a következő tanévben már minden diák és tanár használhassa, az úgynevezett moodle rendszert. Hozzátette: Fontos, hogy a gyakorlati órák egy részét digitális oktatással vagy projekt feladatok elvégzésével is meg lehet valósítani, de ahol erre nincs lehetőség, ott a tananyag átcsoportosításával – elméletigényesebb tananyag részek oktatásával a gyakorlatot is tudják teljesíteni.

„Szeretném megköszönni a kollégák erőfeszítéseit, ahogyan ehhez a nem könnyű helyzethez alkalmazkodtak. A diákoknak, hogy felelősségteljesen állnak az új oktatási tanrendhez, hiszen ez tőlük sokkal nagyobb önállóságot kíván meg, továbbá a szülőknek is, hogy a mindennapi teendőik és válsághelyzet hozta új életritmusuk mellett is figyelnek a gyerekeikre és segítik az ők, illetve a pedagógusok munkáját, sokszor erőn felül is.”
A hivatalos kommunikáció a centrum és az iskolák honlapjain történik, a KRÉTA napló mellet, itt minden tájékoztatást megkapnak a jövőben is.