VAJDÁS SIKEREK AZ OWLYPIA NEMZETKÖZI ANGOL NYELVI ONLINE VERSENYEN

Owlypia and TIC Cambridge

A Székesfehérvári SZC Vajda János Gimnáziuma, Szakgimnáziumaés Szakközépiskolájából négy diák kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Cambridge-i Owlypia nemzetközi angol nyelvi online versenyen: Szántó Alexa arany fokozatot kapott és a saját témakörében a nemzetközi mezőnyben 7. lett. Nagy Lívia és Tamás Dorina ezüst fokozatot, Török Ádám bronz fokozatot értek el.

Diákjaink véleménye a versenyről: “Nagyon nehéz és komplex angol versenynek nézhettünk elébe, amikor leültünk páran a számítógép elé. 100 kérdés talán nem tűnik olyan soknak, de sokkal inkább a nehézségük volt az, ami lekötötte a figyelmünket. Sok különböző témájú kérdés volt, ezeket véletlenszerű sorrendben kaptuk meg. Nehéz volt megválaszolni őket, de mégis sikeresen teljesítettük a versenyt. Véleményem szerint érdekes, nem mindennapi feladat volt.”

E szép eredményeknek köszönhetően a vajdás csapat részt vehetett a brit központú versenyiroda által tehetséges diákok részére szervezett “Owlypia Local” budapesti versenyén. Itt is sikeresen szerepeltek a diákjaink: Krak Ferenc, Török Ádám és Fehér Marcell. A sikeres vezetőkről és pozitív vezetői stílusról elmélkedtek és vitáztak a különböző országokból összegyűlt tanulók.

Gratulálunk a diákjainknak és sok sikert kívánunk a következő versenyekhez!

Mivel a Székesfehérvári SZC Vajda János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is Owlypia központ, az online fordulókra az iskolánkba hívjuk a kihívást szerető fiatalokat.

Eredeti cikk ITT olvasható