“Nyelvtanulással a boldogulásért”-szakmai nap Veszprémben

2020 január 23-án került sor arra a szakmai konferenciára, melyet a “NYELVTANULÁSSAL A BOLDOGULÁSÉRT” projekt keretében rendeztek Veszprémben a Pannon Egyetemen. Centrumunk öt tagintézményével két éve vesz részt az egyetem projektjében. Erről az együttműködésről ITT lehet olvasni. A projekt hivatalos honlapja innen érhető el.

A konferencia első, plenáris részében az egyetem részéről Dr. Gelencsér András rektor, Dr. Navracsics Judit a Modern Filolőgiai és Társadalomtudományi Kar dékánja és Dr. Szentgyörgyi Szilárd dékánhelyettes köszöntötték a jelenlévőket. A hivatalos köszöntések után Dr Poór Zoltán szakmai vezető és Vargáné Hajda Tímea projektmenedzser összefoglaló gondolatai következtek, majd néhány tanárjelölt hallgató tapasztalatait hallgathattuk meg. Ezt követően a mentorok prezentációi következtek.

A délutáni szekciók már a célnyelveken, angolul és németül zajlottak, ahol bővebben kifejthették gondolataikat a résztvevők az elmúlt időszak tapasztalatairól és javaslatokat fogalmaztak meg a jövőre vonatkozóan.

A szakmai napon a Székesfehérvári Szakképzési Centrumot a centrum pedagógiai-szakmai szolgáltatási koordinátora, valamint a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából Deák-Nagy Gertrúd és Virányi Enikő, a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából pedig Balogh Ágnes tanárnők képviselték.

A tanácskozás elsődleges célja az elmúlt két év tapasztalatainak megbeszélése és ezek tükrében a projektből hátra levő időszak feladatainak átgondolása volt. De ezen túl felvázolásra kerültek az intézmények pedagógia programjába javasolt szakmai ajánlások körvonalai is.

Dr. Udvardyné Zsadon Zsófia

Fotók: Pannon Egyetem