8000 Székesfehérvár
Budai út 45. M2 épület
0622 514 060
Hívjon Minket bizalommal
titkarsag@szfszc.hu
Emailben is elér Minket!

Iskoláink

11 tagintézmény 3 település

Tevékenységünk

Iskolatípusok Szolgáltatások

TECHNIKUM
TECHNIKUM

kifutó szakgimnázium

SZAKKÉPZŐ
SZAKKÉPZŐ

kifutó szakközépiskola

FELNŐTTOKTATÁS
FELNŐTTOKTATÁS

Technikum-Szakképző

FELNŐTTKÉPZÉS - VIZSGAKÖZPONT
FELNŐTTKÉPZÉS - VIZSGAKÖZPONT

A B C D körös képzések

Híreink

Legfrissebb Hírek

Rendészeti Kabinet készül a Vajda János Technikumban

Október elején a Fejér Megyei Rendőr – Főkapitányság a szakkabinet rendészeti arculatához szakmai szemléltető eszközöket küldött a Technikum számára, ezzel is támogatva a rendészeti oktatás színvonalának fejlesztését. A szaktanterembe nyomfelkutató, nyomrögzítő és nyomok kimutatására szolgáló technikai eszközök és vegyületek kerültek. Az intézményben évek óta jelentős és lelkes létszámmal működik a közszolgálati ügyintéző képzés, ezért 2020 nyarán Eperjes Eszter r. százados, a FMRFK Humánigazgatási Szolgálat főelőadója közreműködésével megyei szinten kezdődött meg a képzés egységesítése. Több jelentős tankönyvvel, szakmai segítséggel és gyakorlati hely szervezésével segítik a közös munkát.

 

A „Mérd meg, mutasd meg” verseny – Remekeltek a Jákysok

A „Mérd meg, mutasd meg” verseny az Óbudai Egyetem Geoinformatikai Intézete által szervezett középiskoláknak rendezett megmérettetés, amelyre a Jáky József Technikumból több éve lelkesen készülnek az iskola tanulói. Készítettek már domborzatmodellt, zajszennyezettség térképet a tavalyi évben pedig a Török fürdőt rekonstruálták a diákok.

Az iskola tanulói idén a Somogyvár településen lévő Bencés apátság fennmaradt romjainak felmérését – illetve a romokról készített háromdimenziós modellt készítették el légi fotogrammetriai eljárással. A fényképek előállítására egy drónt használtak fel, illetve  ahhoz, hogy az elkészült fotókat geodéziai koordináta rendszerbe tudják illeszteni 4 db földi illesztőpontot helyeztek el a felvételek elkészítése előtt, amelyeket geodéziai GPS eszközzel mértek be.

A versenyen részt vevő valamennyi csapat nagyon szép feladatot választott, remekül megvalósítva azt.
A Somogyvári templomrom felmérésével foglalkozó csapat I. helyezést ért el, Brunner Viktória 13.C osztályos tanuló, illetve Kovács Márk László 12.C osztályos tanuló. Az Éttermek statisztikájának feltüntetése QGis segítségével csapat pedig III. helyezést ért el, Frindt Fruzsina 12.C, Piller Nikolett 10.B és Bogdán Bálint István 12.B osztályos tanulók.

A diákoknak gratulálunk!

https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_9_15822

https://www.szekesfehervar.hu/jakys-sikerek-a-merd-meg-mutasd-meg-versenyen

 

Térinformatikai versenyen remekeltek az SzSzC Jáky József Technikum tanulói

Szakképzési Percek a Vörösmarty Rádióban

Minden héten szerdán és pénteken 15-16 között a 99,2 Vörösmarty Rádióban, bemutatkoznak a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményei.  Az iskolák igazgatói számolnak be az iskolai életről, az ott folyó munkákról, szakmákról.

Ha valaki lemaradt volna az adásokról, visszahallgatható itt:

  1. Szépné Holczer Piroska főigazgató, Székesfehérvári Szakképzési Centrum
  2. Némethné Erki Tímea igazgató, Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  3. Gyenei Magdolna igazgató, Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum
Az Árpád Technikum – DIVATSZABÓ mesterség a Fejér Megyei Hírlapban
Minden héten szerdán a Fejér Megyei Hírlapban különböző szakmákat mutatnak be. Öreg diákok, frissen végzettek és már a munkaerő piacon evezők mesélnek hivatásaikról, hogy miért választották szakmáikat. Ezen a héten az Árpád Technikum került terítékre: DIVATSZABÓK mesélnek a szakma szépségeiről!
https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/az-alkotas-a-legkituntetobb-eskuvoi-ruhakat-is-varr-angyal-patrik-noi-szabo-4443880/#
https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/illik-hozza-a-csipkeujj-mi-kell-tudnia-egy-noi-divatszabonak-4443835/#
https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/legradi-borbala-szabo-mestersegek-4443928/