18máj/18

JÁKY K.É.K. verseny 2018

Tájékoztatás

K.É.K 2018

2016 májusában hagyományteremtő szándékkal útjára indítottuk KÉK, azaz Kreatív Építő Kezek néven futó versenyünket. Az idei már a harmadik rendezvényünk, a kezdetektől fogva 3 napos, időpontja 2018 május 25-27. Ezen a versenyen nem a lexikális tudás a lényeg, hiszen arra vannak a tanulmányi versenyek. Nem szakmai versenyt szervezünk, inkább a „Jáky határok nélkül” szlogennek megfelelő, kreativitást és ügyességet igénylő szórakoztató feladatok, feladványok sorával várjuk a jelentkezőket. Minden évben szponzorok sora állt a rendezvény mellé, teljes ellátást, szállást és programokat kaptak a tanulók. A verseny részét képezi valamilyen kulturális tevékenység is. Az első évben ausztriai kirándulás volt, tavaly a Katonai Emlékpark, ahol nagyon érdekes feladatok és tapasztalások várták a jelentkezőket.

A nyertesek legtöbbször építőanyagokat, illetve nyaralási lehetőséget kaptak. Volt olyan csapat, mely valamelyik szponzortól különdíjat kapott. Az idei év programja, az alábbiakban olvasható.

Pénteken 12 óráig kell megérkezniük a csapatoknak. Regisztráció, étkezés és szállásfoglalás után kastélylátogatás lesz rendezvényünk első programja. Vacsora az iszkaszentgyörgyi kastély pincéjében. Este szabad program lesz.

Másnap reggeli, 8.30-kor ünnepélyes megnyitó, 9 órától megkezdődik a vetélkedő, amelynek lebonyolítása a korábbi évekhez hasonlóan történik majd, tehát délelőtt állomásokon kell végigmenniük a csapatoknak, délután pedig egyszerre dolgoznak ugyanazon a feladaton, ami az idén hídépítés lesz hurkapálca és gumigyűrű segítségével. Vacsora a Platán étteremben, majd szabadfoglalkozás.

Vasárnap reggeli után 9 órakor ünnepélyes eredményhirdetés, majd hazautazás.

Támogatóinknak köszönhetően tavaly nagyon sok felajánlás volt a díjazásra, melyet most is szponzori segítséggel valósítunk meg. Remélem, sikerült felkeltenem érdeklődését.

A tavalyi versenyről készült videofilmet az alábbi linkre kattintva, vagy a keresőbe másolva tekinthetik meg.

https://www.youtube.com/watch?v=4yFqE1Xffp4&feature=youtu.be

Első versenyünkről pedig az alábbi link segítségével tájékozódhat.

http://jakykek0.webnode.hu/fotogaleria/  

 

Kelt: Székesfehérvár, 2018. május 16.

Szabóné Szommer Ildikó  igazgató     |  Puska József FMKIK építőipari tagozat elnök

         

 

26Már/18

Szenzációs Vajdás siker

A Székesfehérvári SZC Vajda János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai országos értékű és hírű eredményt értek el. Az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő országos döntőjébe jutott 12 csapat közül a második helyezést érték el. A csapat tagjai: Gál Martin, Stojsics Tímea, Tamás Lilla, Vigyikán Vince. A csapatot Vigyikán Attila, Ráczné Sós Adrienn, Gyuricza Zsuzsanna, Patyiné Varga Annamária és Vigyikánné Horák Andrea készítette fel és Vigyikán Attila tanár úr kísérte el Budapestre.

A díjakat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.
A verseny színvonalát mutatja, hogy a zsűri tagjai az alábbiak voltak:
Zsűri elnök: Prof. Dr. Csath Magdolna közgazdász, az MTA doktora, az NKE kutatóprofesszora.
További zsűri tagok:
Bartal Tamás, Miniszterelnökség, Kabinet ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkár;
Marczinkó Zoltán, vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium;
Dr. habil Nyikos Györgyi nemzetközi rektorhelyettes, egyetemi docens, Államháztartástani és Pénzügyi Jogi Intézet intézetvezetője, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE);
Dr. habil Papp-Váry Árpád általános rektorhelyettes, Budapesti Metropolitan Egyetem;
Szekfü Tibor okl. mérnök közgazdász, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke.

Ezúton is GRATULÁLUNK diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

23Már/18

SIKERES SZINTVIZSGA A VAJDÁBAN

2018. március 20-án került sor az eladó osztályunk (1/9) szintvizsgájára.

Kővári László jegyző és Kovács Béla elnök jelenlétében és felügyelete alatt az iskola 11 tanulója vizsgázott. Mind kereskedelemből, mind eladástanból bizonyítani kellett eddig megszerzett tudásukat.

Legnagyobb büszkeségünkre az egész osztály jeles minősítést kapott.

Nagyon sikeres gyakorlati munkát és jó tanulást kívánunk!

20Már/18

Szakma Sztár 2018

Hat diák a döntőben! A Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó két tagintézmény tanulói is bejutottak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjébe.
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk Lakatos Adriennek, Raffai Márknak, Koszorús Biankának (Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) Földesi Bálintnak, Szücs Gábor Péternek és Berta Gergőnek (Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)!

Forrás: https://www.facebook.com/SzekesfehervariSZC/photos/a.472426896250646.1073741827.472086496284686/1028763637283633/?type=3&theater

20Már/18

Bugátos diák nyerte környezetvédelem ágazatban az OSZTV-t!

Diákunk Tüske Péter az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen környezetvédelem ágazatban első helyezést ért el, ezzel ő lett az országban a legjobb környezetvédelmi technikus tanuló. Felkészítő tanára Győri Marianna.

A 2018. március 13-án Budapesti Műszaki SZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumában került megrendezésre a környezetvédelem ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenye. A legjobb tizenötbe három bugátos diák is bejutott, de Péter bizonyult a legjobbnak.

 

Gratulálunk neki és felkészítő tanárának is!

12Már/18

Jákys diák nyerte a László Gyula Középiskolai Regionális Történelemversenyt

A 2018. március 7-én Bikalon megrendezett László Gyula Középiskolai Regionális Történelemverseny döntőjében szakgimnáziumi kategóriában
Szabados Krisztián (12.D.) I. helyezést ért el; Balogh Attila (10.B.) VI. helyen végzett. Mindkét tanuló a Jáky József Szakgimnázium diákja.
Felkészítő tanáraik: Tóth Mária és Dr. Oroszné Stefánkó Éva.