8000 Székesfehérvár
Budai út 45. M2 épület
0622 514 060
Hívjon Minket bizalommal
titkarsag@szfszc.hu
Emailben is elér Minket!

Iskoláink

11 tagintézmény 3 település

Tevékenységünk

Iskolatípusok Szolgáltatások

TECHNIKUM
TECHNIKUM

kifutó szakgimnázium

SZAKKÉPZŐ
SZAKKÉPZŐ

kifutó szakközépiskola

FELNŐTTOKTATÁS
FELNŐTTOKTATÁS

Technikum-Szakképző

FELNŐTTKÉPZÉS - VIZSGAKÖZPONT
FELNŐTTKÉPZÉS - VIZSGAKÖZPONT

A B C D körös képzések

Híreink

Legfrissebb Hírek

Új eszközöket kapott a Széchenyi Műszaki Technikum a HTM-től

A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az ágazati alapoktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

 

Horváth Lajos, a Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatója elmondta, hogy a 2019. évi új szakképzési törvény hatályba lépése után, az első technikumi évfolyamok 2020. szeptember 1-jén kezdték meg tanulmányaikat. “A HTM Zrt. hosszú évek óta, mint szakmai és gyakorlati képzőhelyes partnerünk, részt vesz a technikus osztályaink képzésében. Az új törvény azonban már lehetőséget biztosít arra, hogy 11. évfolyamtól akár szakképzési munkaszerződéssel, akár a teljes gyakorlatuk időtartamára menjenek tanulók a céghez.”  

Stratégiai cél, hogy tanulóink a középiskolai duális képzésben elkezdett gyakorlóhelyükön maradva tudjanak majd később egyetemi oklevelet is szerezni. Ennek érdekében iskolánk elkezdte a tárgyalásokat azokkal a cégekkel, amelyek szervezeti struktúrájuk és infrastruktúrájuk révén is képesek megfelelő szakmai tudást nyújtani tanulóinknak. Ezen cégek közül kiemelkedő a HTM Zrt.” – tette hozzá az igazgató. Horváth Lajos igazgató szólt arról is, hogy az intézményben a héten elindult az érettségire felkészítés, a diákok mintegy kétharmada jelen van az oktatáson, a többiek pedig élőben, online követik az órákat.

A HTM Zrt. közel 11.000 EURO összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket az iskolának. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a tanulók, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

A professzionális mérőeszközöket Pándi János, HTM Zrt. vezérigazgatója személyesen adta át a Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatójának.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum vezetése, Kulcsár Szilvia kancellár és Szépné Holczer Piroska főigazgató egyaránt támogatta a magas fokú szakmai együttműködést, mely amiatt is kiemelten fontos, mivel az iskola azon 8 műszaki technikum közé került országosan, akik műszaki területen okleveles technikus képzést indíthatnak, a gépészet, az elektronika vagy mechatronika területén.

A nevezett területek közül a Széchenyi a 2021/2022. tanévben gépészet ágazatban indítja ezt az osztálytípust, melyben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve dolgozzák ki az egyetemre való felvételt, és számos tárgy kreditelfogadásának módját, így a szakközépiskola tanulói jelentős kedvezményekkel kezdhetik majd meg egyetemi tanulmányaikat.

Az adományozás kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet, ami ebben az esetben is megnyilvánult.

Kiemelte, hogy a térség meghatározó középiskolájává vált a Széchenyi, ami egyre jobb eszközparkkal rendelkezik és a duális partnerekkel együtt azon dolgozik annak érdekében, hogy olyan életpályát kínáljon, ami biztos egzisztenciát és egyben szakmai kihívást is kínál a fiataloknak. A polgármester hozzátette, hogy az középiskola az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával is együttműködik és az egyetem mintegy 30 milliárdból fejleszthet technológiai kutatóközpontot Székesfehérváron. “Ez vissza fog hatni a Széchenyi Szakközépiskola fejlődésére és a magyar gazdaságra, valamint a fehérvári ipari szereplőkre is.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint a fiatalok itthontartása és hazacsábítása csak akkor működik, ha érzik, hogy értük történnek a dolgok.

Az eseményen jelen volt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja, Kulcsár Szilvia és főigazgatója, Szépné Holczer Piroska is.

 

Fotók: Simon Erika

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/digitalis-professzionalis-meroeszkozoket-kapott-a-htm-tol-a-szechenyi-technikum

 

 

Miért a Vörösmarty?

Tanulóink elmondják, hogy miért jó választás a szakképzés és a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Technikum és Szakképző Iskola.

További bemutatkozó videók a csatornánkon.

Miért a Váci?

Tanulóink elmondják, hogy miért jó választás a szakképzés és a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

További bemutatkozó videók a csatornánkon.