8000 Székesfehérvár
Budai út 45. M2 épület
0622 514 060
Hívjon Minket bizalommal
titkarsag@szfszc.hu
Emailben is elér Minket!

Iskoláink

11 tagintézmény 3 település

Tevékenységünk

Iskolatípusok Szolgáltatások

TECHNIKUM
TECHNIKUM

kifutó szakgimnázium

SZAKKÉPZŐ
SZAKKÉPZŐ

kifutó szakközépiskola

FELNŐTTOKTATÁS
FELNŐTTOKTATÁS

Technikum-Szakképző

FELNŐTTKÉPZÉS - VIZSGAKÖZPONT
FELNŐTTKÉPZÉS - VIZSGAKÖZPONT

A B C D körös képzések

Híreink

Legfrissebb Hírek

European School Sport Day a Bugátban
2020. szeptember 24-én szabadtéri és tornatermi keretek között szervezte meg a Bugát Pál Technikum a European School Sport Day-t. Az intézmény programokkal, meghívott szakemberekkel népszerűsítette a mozgást és az egészséges életmódot a felnövekvő generáció körében.
A csütörtöki napon különleges mozgásformákkal és sportjátékokkal ismerkedhettek meg a tanulók. Az iskola közel 300 diák bevonásával népszerűsítette a mindennapos sport fontosságát.
A tanulóknak  az Athletics Gym szakemberei tartottak közös edzést, előadásokat:
Tóth Nikolett – senior torna, relaxáció, streching, fitness instuktor
Darvas Réka – HOT iron edző
László-Dankovics Diána – Spinracing
Punk Adrienn – válogatott atléta, kettleball, saját testsúlyos edzés
A Fehérvár Televízió kilátogatott az intézménybe, az összeállítás itt érhető el.
Gólyaavató a Váciban

Hagyományos gólyaavatóját tartotta a Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A 9. évfolyam tanulói vidám jelmezekben vonultak ki az iskolai sportpályára, és lelkesen teljesítették a DÖK által összeállított csapatjátékokat. Előzetes feladatként egyedi maszkot terveztek, melyet ötletesen megrajzoltak, nyomtattak, színeztek. Minden osztály hozott dísztököt, melyekből tökfaragó versenyt hirdettek és kiállítják az alkotásokat az iskola aulájában.

A gólyaavatón a fiatalok kört alkotva közösen énekeltek (Szeressük egymást gyerekek című dal), majd letették a gólyaesküt. Megfogadták, hogy példamutatóan viselkednek, tanulnak, öregbítik az iskola, az 50. éves jubileumi évfordulóját ünneplő Váci hírnevét.

        

Díjat nyert a Székesfehérvári Szakképzési Centrum

Díjat nyert a A Székesfehérvári Szakképzési Centrum a Pályára fel sorozat harmadik kötetével. A kiadvány a legfiatalabbakhoz szól, pályaismereti mondókákkal és versekkel, melyeket Fűrész István pályaorientációs szakértő írt.

A Díjról illetve a sorozat harmadik kötetéről itt olvashatnak.

A kötetről a Fehérvár Televízió is készített egy összeállítást, melyet itt érhet el.

Szeptember 25-ig lehet jelentkezni az Alba Regia Ösztöndíjakra

Idén is meghirdette a székesfehérvári diákokat támogató ösztöndíj pályázatait a város Önkormányzata. A kiírás szerint az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra, valamint az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjára szeptember 25-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A támogatásokat egy összegben kapják meg a nyertesek.

Székesfehérvár városa több módon is segíti a helyi fiatalok tanulmányi előmenetelét a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók terén egyaránt. Ennek jegyében az Önkormányzat ismét meghirdette az Alba Regia ösztöndíj pályázatokat.

A 2020/2021-es tanév első félévére az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj összege 40.000 forint, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjé 75.000 forint, míg az az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj 25.000 forint. A pályázatokat zárt borítékban vagy postai úton kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal számára szeptember 25-én, pénteken 13 óráig. Az elbírálás határideje október 30., a nyerteseknek az Önkormányzat egy összegben, banki átutalással folyósítja a támogatásokat.

A részletes pályázati felhívások és a szükséges adatlapok, dokumentumok letölthetőek Székesfehérvár honlapjáról.

forrás: ÖKK

Leendő kadétok ismerkedtek meg a katonaélettel az Árpádban

Motivációs tábor keretében nyertek bepillantást a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola Honvéd Kadét Programjára felvett diákok az MH43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Nagysándor József Laktanyájának sportpályáján a honvédelem mindennapjaiba. Augusztus 26-28 között az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság háromnapos programot szervezett számukra. A tábort első alkalommal rendezték meg, a kadétjelöltek a fegyverzet-, gép- és harcjármű technikai eszközök mellett híradó technikai eszközökkel ismerkedhettek meg testközelből.

A katonai alapismereteket, alaki foglalkozásokat és hadtörténeti tantárgyat is magában foglaló kadétképzés a székesfehérvári középiskolában indult el a 2019/2020-as tanévben, melynek célja: a hazafias honvédelmi nevelés.

A tábor első napját a diákok a Pákozdi Nemzeti Katonai Emlékparkban /KEMPP/töltötték, megismerkedtek az emlékpark kiállító helyszíneivel, és erdei lézerharcban vettek részt.

A leendő kadétok második napja az MH 43. hír. és vt.e. sportpályáján telt, ahol akadálypálya foglalkozáson vehettek részt, de közelharc bemutatót is megszemlélhettek, illetve biztonsági előadást is meghallgathattak. Hordágyon sebesülteket cipelhettek, illetve kúszófolyosós feladatot is kipróbálhattak, sőt, még terepjáró személygépkocsit is tolhattak maguk előtt. A nap folyamán közös ebéd és laktanya bemutatás is várt rájuk.

A program harmadik – egyben zárónapján a székesfehérvári SZC Árpád Technikumában hatástalanított fegyverek szét-és összeszerelését szemlélhették meg, tájékozódási feladatoknak lehettek részesei és katonai akadályversenyen is megmérettethették magukat.

    

Gólya és- szakmai tábor a Vörösmartyban

A Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola 2020. augusztusát Gólyatáborral zárta. Az új diákokat – egymás- és az osztály megismerésén túl – műhelylátogatás és közösségépítő játékok várták. A tábor sportnappal ért véget, melynek köszönhetően a diákok kellemes fáradtsággal, de nagyon jó élményekkel távozhattak leendő iskolájukból.

Néhány évvel ezelőtt az iskola azzal a céllal indította útnak a Szakmai Tábort, hogy az általános iskolás tanulóknak a hasznos és szórakoztató elfoglaltság mellett irányt is mutassanak a pályaválasztásban. A szakmák bemutatásán túl az is kifejezett célunkká vált, hogy közösséget építsenek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy vannak visszatérő,  diákok.

A hetet közösségépítő foglalkozásokkal indították, a diákoknak iskolaismereti versenyt tartottak, műhelyeket látogattak, hasznos tárgyakat készítettek,  az utolsó nap pedig a sportolásé volt a főszerep.

    

A szakképzési rendszer átalakulása

A szakképzési rendszer átalakításával kapcsolatban készített interjút a Fehérvár Magazin Kulcsár Szilvia kancellárral.

A cikk a 6. oldalon olvasható, online formában pedig ezen a weboldalon!

 

A Tanulás tanulása projekthét a Jákyban

Tanulni tanulnak a kilencedikesek a Jáky Technikumban.

    

A Fehérvár Televízió munkatársai ellátogattak az intézménybe, hogy megnézzék, hogyan is folynak a műhelymunkák.

Az összeállítás itt érhető el.

A Fejér Megyei Hírlap munkatársai pedig cikket írtak a projekthétről. Itt olvasható!

Másodszor nyert pályatanácsadói különdíjat a Székesfehérvári Szakképzési Centrum

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal keretén belül működő Euroguidance Magyarország Központ 2020-ban harmadik alkalommal hirdette meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat.

A kétévente megrendezésre kerülő pályázat célja, hogy a magyarországi jó gyakorlatokat összegyűjtse és fórumot biztosítson a szakembereknek a továbbképzésre.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum az idei kiíráson a Pályára fel sorozat harmadik kötetével indult. A kiadvány a legfiatalabbakhoz szól, pályaismereti mondókákkal és versekkel, melyeket Fűrész István pályaorientációs szakértő írt.

A könyv különlegessége, hogy közösségi összefogással készült: a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Tóvárosi Általános Iskola tanulói voltak az illusztrátorok. A kötet célja, hogy a legkisebbeket is bevonja a pályaorientációs tevékenységbe, és hogy lehetőség legyen a tanórák során rejtett tanterv jelleggel pályaorientációs munkát végezni.

Tankerülettel való együttműködés jóvoltából ősszel minden általános iskola megkapja a díjazott kiadványt.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum másodszor nyer Euroguidance különdíjat. 2018-ban „Ez itt a pálya” eszközcsomagját jutalmazták.