09okt/18

Euroguidance 2018 Pályatanácsadói Díj Különdíjazottja a Székesfehérvári Szakképzési Centrum “Ez itt a pálya!” pályaorientációs eszközcsomagja

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal alatt működő Euroguidance Magyarország Központ 2018-ban második alkalommal hirdette meg a pályázatot. A díjak átadására 2018. október 8-án került sor egy Díjátadó és jó gyakorlat megosztó konferencia és szeminárium keretén belül Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban.

A díj célja, hogy a magyarországi pályatanácsadási jó gyakorlatokat összegyűjtse és fórumot biztosítson a pályatanácsadás során használt magyarországi jó példák és eszközök népszerűsítésére. A konferencia és a szemináriumok során lehetőség nyílt az eszközcsomag bemutatására a nagyközönségnek, így az érdeklődők egy rövid betekintést kaphattak a pedagógusok és családok számára készült Útmutatóba, a Pályára Fel! társasjátékba illetve volt önként jelentkező is, aki egy rövid szoftveres tanácsadásban való részvételt vállalt, melyet a kivetítőn nyomon követhetett mindenki.

Kulcsár Szilvia főigazgató megbízásából Fűrész István veszi át az elismerő oklevelet a Székesfehérvári Szakképzési Centrum nevében Szűcsné Szabó Katalin NSZFH főosztályvezetőtől.

05okt/18

Pályaorientációs nap iskolai megszervezésére való felkészítő tréninget tartottunk 2018. október 4-én általános iskolák képviselőinek

Rendhagyó alkalommal szervezte meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum a tanév rendjében kötelezően előírt pályaorientációs nap megszervezésére való felkészítő tréninget.

A Székesfehérvári Tankerülettel való jó szakmai együttműködésnek köszönhetően Török Szabolcs Tankerületi Igazgató Úr vállalta, hogy tagintézményeinek biztosítja az anyagi fedezetét az általunk készített és kínált Pályaorientációs kézikönyvnek és Pályára Fel! társasjátéknak, így a tréning napján átadásra kerültek a társasjátékok is.

A tematikus, évfolyami ajánlásokat is tartalmazó kézikönyv része a PÁLYÁRA FEL! társasjátékunk, amely kétféle felületével lehetővé teszi a 10 – 18 éves korosztály megszólítását, jellemzően az önismeretet és pálya-ember megfelelést helyezve a középpontba, játékos formája pedig az élménypedagógia eszközét adja a felhasználók kezébe.

A pályaorientációs rendszerünk nagyon fontos eleme a minden korosztály számára elérhető CHOICES szoftvercsomag, melyhez pályaorientációs szakterületen képzett pedagógus végzettségű kollégákat tudunk biztosítani.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum célja a szakmaválasztás előtti döntés előkészítése, a megfelelő döntéshozatal elősegítése, a lemorzsolódás és a korai, végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése.

Amennyiben tájékoztatónk felkeltette érdeklődést, az egyéni pályaorientációs lehetőség igénybevételével, a pályaorientációs eszközcsomag beszerzését illetően vagy tréningszervezéssel kapcsolatosan, keresse pályaorientációs és vállalati kapcsolattartónkat Bozzai Tímeát, tel.: 06-70-198-0255, e-mail: bozzai.timea@szfszc.hu elérhetőségeken.

 

Székesfehérvár, 2018. október 4.

19Júl/18

BÉRÜGYINTÉZŐ + TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

BÉRÜGYINTÉZŐ + TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

(OKJ 51 344 01 + 51 344 02)

Hallgatsz rádiót?

Biztosan Te is hallottad, hogy Magyarországon az adminisztrációs munkakörben a legkeresettebb munkakör a Társadalombiztosítási ügyintéző és a Bérügyintéző. A jogszabályi környezet állandóan változik, emiatt folyamatosan egyre több társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző szakember alkalmazására van szükség.

Ebben a munkakörben dolgozol? Fejlődnél? Az is lehet, hogy a főnököd küld Téged továbbtanulni.

Akkor biztos sikered, ha társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző tudás együttes birtokában vagy, hiszen akkor van nagyobb esélyed egy jól fizető állásra, ha mindkét területen versenyképes és korszerű tudással rendelkezel!

Szeretnél egy vállalat megbecsült tagja lenni, fontos munkát végezni kiváló munkakörnyezetben és piaci átlag felett keresni?

Jó helyen jársz! Kihagyhatatlan ajánlatunk van számodra!

Már augusztus végétől elindítjuk TB és Bérügyintéző tanfolyamunkat!

Minél hamarabb végzel, annál gyorsabban jutsz egy kiváló álláshoz.

Lehet csak bérügyintézőire jelentkezni vagy fordítva?

 • Lehetőséged van csak az egyik vagy a másik képzést választani, ha már a TB ügyintézőt elvégezted, jöhetsz a Bérügyintézőre vagy fordítva.

A képzés a TB ügyintéző résszel fog indulni.

Részletek a képzés első feléről (TB ügyintéző)

Kezdés időpontja:      2018.08.21

Befejezés időpontja: 2018.11.30

Időtartam :                 120 óra

Oktatási napok:         Kedd és Csütörtök: 16:00 – 20.00

Ár : 197.000 Ft

Az ár a teljes képzésre vonatkozik (TB ügyintéző + Bérügyintéző) valamint tartalmazza a VIZSGADÍJAT és az OKTATÁSI ANYAGOT IS!

Milyen kedvezmények vannak és ki veheti igénybe?

 • KISMAMÁK, GYESEN LÉVŐK

Már biztosan gondolkodsz azon, hogyha lejár a GYES, akkor milyen plusz végzettséggel felvértezve menj vissza a munkaerőpiacra. Tetszik, nem tetszik, “eladhatóvá” kell válnod, mint munkaerő. Ezzel a tudással és végzettséggel, amit nálunk szerzel szinte minden vállalkozásnál értéket tudsz előállítani, legyen az kis- és középvállalkozás vagy nagyvállalat. 

 • AJÁNLÁSI KEDVEZMÉNY

Van egy jó barátod, barátnőd, akivel szívesen jönnél együtt tanulni, vagy egyszerűen ismersz valakit, akinek jól jöhet ez a képzés? Ajánlásodat megháláljuk az alábbi kedvezménnyel:

Most felajánlunk egy 10 órás pénzügyi-szakmai angol tréninget, aminek óriási hasznát fogod venni a munkád során. ANGOLUL TUDNI KELL! Azt azért nem ígérjük, hogy ez alatt a pár óra alatt megtanulsz angolul 🙂 de azt igen, hogy a munkádhoz szükséges szakszókinccsel megismerkedsz, beszédcentrikus formában azokat meg is tanulod. 

 • EGYÜTT OLCSÓBB

BÉRÜGYINTÉZŐ + TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM együttesen csak 197.000,- Ft, ami tartalmazza a vizsgadíjat és az oktatási anyagot is!  Amennyiben egy összegben szeretnéd fizetni, úgy 5000 Ft kedvezmény jár!

 • Van lehetőség RÉSZLETFIZETÉSre!
 • A fizetési feltételek részleteit a visszaigazoló e-mail-ben kapod meg.

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

 • Több 10 éves tapasztalattal rendelkező professzionális oktatóktól tanulhatsz, akik gyakorlat orientáltan tanítanak.
 • Vidéki vagy? Sebaj! Az oktatási helyszín könnyen s gyorsan megközelíthető – az autóbusz pályaudvartól csak 3 perc séta (I. István Szakgimnázium)
 • Nem kell több tízezer forintot költened könyvekre, mivel az ár tartalmazza az oktatási anyagot is!
 • Bízhatsz a sikeres vizsgában, hiszen eddig 100%-os a sikeraránnyal büszkélkedhetünk!
 • Munka mellett is elvégezheted a rugalmas órarendnek köszönhetően.
 • PIACKÉPES TUDÁSra, BIZTOS JÖVŐre számíthatsz!

További információk:  Fodor Zsuzsanna | Telefonszám: +3670 198 0151 | E-mail cím: fodor.zsuzsanna@szfszc.hu

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLY SZÁMA: E-001389/2015

Jelentkezz ITT! 

20ápr/18

Sajtóközlemény

 1. április 20.

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

 

Sajtóközlemény             

 

„Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégiumi épületrészének és Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégiumi épületének energetikai fejlesztése”

 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, 234,66 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Támogató a Környezeti és Energia Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztése” tárgyú pályázati felhívást tett közzé, melyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum KEHOP-5.2.10-16-2016-00110 azonosító számmal nyerte el a támogatást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményei jelentős fenntartási költségekkel üzemeltek, a kiadások nagy hányadát tette ki a meglehetősen magas áramfogyasztás és fűtés költség, melynek csökkentése volt jelen pályázat célja. A beruházás keretében az energiatermelést biztosító napelemek a Centrum két intézményének: a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmények kollégiumi épületén kerültek elhelyezésre, annak érdekében, hogy az Intézmény villamos energiafogyasztásának nagy része a 2018-as év tavaszától már megújuló energián alapuljon.

A projekt keretében a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületének tetőszerkezetén egy összesen 27 kVA teljesítményű áramtermelő napelemes rendszer került elhelyezésre, továbbá 1058 m2 külső hőszigetelés és 92 db nyílászáró cseréje valósult meg.

A Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületének tetőszerkezetén egy összesen 10 kVA teljesítményű áramtermelő napelemes rendszer került elhelyezésre, ezen felül 3091 m2 külső hőszigetelés és 193 db nyílászáró cseréje valósult meg.

Az elnyert támogatás a beruházás pénzügyi fedezetének 100 százalékát biztosította.

A beruházásnak köszönhetően a napelemek által termelt energiát az épületek meglévő villamos hálózatán keresztül az épületek fogyasztói használják majd fel, a hőszigetelés és a nyílászárók cseréjének eredményeként pedig az intézmények energiafogyasztás-költségei jelentős mértékben csökkenni fognak, ezáltal folyamatos, tartósan átcsoportosítható megtakarítást eredményezve. Mindezeken felül, az elnyert európai uniós támogatás nemcsak az épület energiafogyasztás költségeinek csökkenését segíti elő, hanem annak környezetbarát működését is. A fejlesztés ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel az energia megtermelése során a környezetterhelés jelentős mértékben csökken.

 

 

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

8000 Székesfehérvár, Budai út 45.

Tel.: 06-22/514-060

email: titkarsag@szfszc.hu

Honlap: www.szfszc.hu

26Már/18

Szenzációs Vajdás siker

A Székesfehérvári SZC Vajda János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai országos értékű és hírű eredményt értek el. Az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő országos döntőjébe jutott 12 csapat közül a második helyezést érték el. A csapat tagjai: Gál Martin, Stojsics Tímea, Tamás Lilla, Vigyikán Vince. A csapatot Vigyikán Attila, Ráczné Sós Adrienn, Gyuricza Zsuzsanna, Patyiné Varga Annamária és Vigyikánné Horák Andrea készítette fel és Vigyikán Attila tanár úr kísérte el Budapestre.

A díjakat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.
A verseny színvonalát mutatja, hogy a zsűri tagjai az alábbiak voltak:
Zsűri elnök: Prof. Dr. Csath Magdolna közgazdász, az MTA doktora, az NKE kutatóprofesszora.
További zsűri tagok:
Bartal Tamás, Miniszterelnökség, Kabinet ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkár;
Marczinkó Zoltán, vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium;
Dr. habil Nyikos Györgyi nemzetközi rektorhelyettes, egyetemi docens, Államháztartástani és Pénzügyi Jogi Intézet intézetvezetője, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE);
Dr. habil Papp-Váry Árpád általános rektorhelyettes, Budapesti Metropolitan Egyetem;
Szekfü Tibor okl. mérnök közgazdász, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke.

Ezúton is GRATULÁLUNK diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

23Már/18

SIKERES SZINTVIZSGA A VAJDÁBAN

2018. március 20-án került sor az eladó osztályunk (1/9) szintvizsgájára.

Kővári László jegyző és Kovács Béla elnök jelenlétében és felügyelete alatt az iskola 11 tanulója vizsgázott. Mind kereskedelemből, mind eladástanból bizonyítani kellett eddig megszerzett tudásukat.

Legnagyobb büszkeségünkre az egész osztály jeles minősítést kapott.

Nagyon sikeres gyakorlati munkát és jó tanulást kívánunk!

20Már/18

Szakma Sztár 2018

Hat diák a döntőben! A Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó két tagintézmény tanulói is bejutottak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjébe.
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk Lakatos Adriennek, Raffai Márknak, Koszorús Biankának (Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) Földesi Bálintnak, Szücs Gábor Péternek és Berta Gergőnek (Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)!

Forrás: https://www.facebook.com/SzekesfehervariSZC/photos/a.472426896250646.1073741827.472086496284686/1028763637283633/?type=3&theater

20Már/18

Bugátos diák nyerte környezetvédelem ágazatban az OSZTV-t!

Diákunk Tüske Péter az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen környezetvédelem ágazatban első helyezést ért el, ezzel ő lett az országban a legjobb környezetvédelmi technikus tanuló. Felkészítő tanára Győri Marianna.

A 2018. március 13-án Budapesti Műszaki SZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumában került megrendezésre a környezetvédelem ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenye. A legjobb tizenötbe három bugátos diák is bejutott, de Péter bizonyult a legjobbnak.

 

Gratulálunk neki és felkészítő tanárának is!